GEMİ VE LİMAN İŞLETMECİLERİ İLE BULUŞTUK



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesinin Görev Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı 3. bölümünün 7. maddesi (i) bendine belirtilen ‘”Deniz araçlarının atıklarını toplamak, toplatmak, arıtmak ve bununla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak” hükmüne istinaden, İZAYDAŞ ile yapmış olduğu 28.12.2006 tarihli protokol ile bu görevi İZAYDAŞa devretmiştir.

Yetki devri ile birlikte çalışmalara başlayan ve halen kısmi olarak atık alım faaliyetlerini sürdüren İZAYDAŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan; Liman, Tersane, Balıkçı barınakları ve Yat limanlarını kullanan deniz araçlarının normal faaliyetleri sonucu ortaya çıkan Marpol  73/78  kapsamındaki Kimyasallar, Sintine, Slaç, Atık Yağ, Çöp ve Pis Su atıkların tek elden yönetilmesi için  gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamıştır.

Söz konusu çalışmanın nasıl yürütüleceği,  konunun tarafları olan, Çevre ve Orman Bakanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Liman Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra Liman, Gemi Acentesi, Tersane, Balıkçı Barınakları ve yat limanı temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grupla  Leyla Atakan Kültür Merkezinde düzenlediğimiz  toplantıda bir araya geldik.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında organize ettiğimiz oluşuma Genel Müdürümüz Muhammet Saraç başta olmak üzere Genel Müdür Yardımcılarımız, bazı birim müdürlerimiz ile orta düzey yöneticilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Saraç katılımlarından dolayı konuklarımıza teşekkür etti ve azami gayret içerisinde sorunları çözmek, hizmet kalitesini arttırmak ve kolaylıklar sağlamak maksadı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Daha sonra Pazarlama Şefimiz Ali Doğan kapsamlı bir sunum yaparak yeni düzenlemeler ve yönetmelik hakkında konuklarımızı bilgilendirdi.
Sunum sonrası oluşturulan Soru-Cevap kısmında ise söz alan konuklarımız karşılaştıkları sorunları öneri ve talepleri ile birlikte bire bir iletme fırsatı buldular.

Toplantı sonunda birlikte hatıra fotoğrafı çektiren grup amacına ulaştığı gözlemlenen bir ifade ve memnuniyet içerisinde yetkililerimize teşekkür ederek ayrıldılar.


Haber Resimleri



                 



Diğer Haberler

  • FİLİSTİN HEYETİNDEN İZAYDAŞ´A ZİYARET

    FİLİSTİN HEYETİNDEN İZAYDAŞ´A ZİYARET

    Marmara Belediyeler Birliği´nin öncülüğünde ilimize konuk olan Filistin heyeti, İZAYDAŞ´ı ziyaret etti...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ, 2026´YA KİLİTLENDİ

    İZAYDAŞ, 2026´YA KİLİTLENDİ

    Gerçekleştirdiği yatırımlar ve projelerle geleceğe güvenle bakan sektörün lider kuruluşu İZAYDAŞ, 2013 yılı çalışmalarını Birim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı´nda yöneticileriyle masaya yatırdı. ..Haberin Devamı
  • İŞTİRAKLER İZAYDAŞ´TA BULUŞTU

    İŞTİRAKLER İZAYDAŞ´TA BULUŞTU

    Geleneksel hale getirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin buluşması İZAYDAŞ´ta gerçekleştirildi. ..Haberin Devamı
  • DESTEK HİZMETLERİNDE YENİ SÖZLEŞME

    DESTEK HİZMETLERİNDE YENİ SÖZLEŞME

    İZAYDAŞ´ta destek hizmetlerindeki 71 taşeron çalışanı ilgilendiren 13 aylık yeni sözleşme imzalandı. ..Haberin Devamı
  • Yılmaz ve Demir´e duygu dolu uğurlama

    Yılmaz ve Demir´e duygu dolu uğurlama

    Dilovası Deponi Alanları Sorumlusu M. Baki Zafer Yılmaz ve İdari İşler çalışanı Suna Demir emekli oldu. ..Haberin Devamı