İZAYDAŞ, Enerji Verimliliği Sempozyumunda



Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu KSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üyesi olduğumuz iki kurum, Kocaeli Sanayi Odası ve Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED)  işbirliği ile “Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma TÜRKOTED Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, firmaların yetkilileri ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Sempozyum öncesinde TÜRKOTED yetkilileri İZAYDAŞ’a gelerek çalışmalarımız ve gerçekleştirilecek projeler hakkında İZAYDAŞ Genel Müdürümüz Muhammet Saraç tarafından bilgilendirildiler. Enerji yatırımlarını yerinde gören heyet sonrasında gerçekleşecek toplantı için Kocaeli Sanayi Odası tesislerine geçtiler.

Sempozyumun açılışını yapan KSO Genel Sekreteri Memet B. Turabi konuşmasının ilk bölümünde Kocaeli ve Kocaeli sanayisi hakkındaki verileri katılımcılarla paylaştı. Turabi; konuşmasında “Enerji tüketimi sıralamasında ilimiz İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü sıradadır. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin sekizinci küçük ili olduğu düşünüldüğünde bu rakam oldukça dikkat çekicidir. Hepinizin bildiği gibi, ülkemizin ekonomi ile ilgili en önemli sorunlardan biri cari açıktır. Cari açığı oluşturan en büyük kalem de enerji ithalatıdır.” dedi.

Turabi; “Enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin, artan enerji talebini karşılayabilmek amacıyla yenilenebilir kaynaklardan azami ölçüde faydalanmak ve enerji verimliliğini artırmak konusunda yapacağımız hamleler öne çıkmaktadır.” diye ilave etti.

Moderatörlüğünü İZAYDAŞ Genel Müdürümüz ve KSO Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Saraç’ın yaptığı sempozyumda dört konuşmacı sunumları ile yer aldı.

TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın; “Üretimde Enerji Verimliliğinde Kojenerasyonun Önemi”, TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Özdemir; “Kojen-Trijen Sistemlerinin Genel Tanıtımı”, Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özalp; “Endüstriyel Kojenerasyon” ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Arıcan; “Bölgesel Isıtma için Kojenerasyon-Dünyadan ve Ülkemizden Örnekler” ile ilgili sunumlarını yaparak katılımcılarla bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Ayrıca Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na da Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. 


Haber Resimleri



           



Diğer Haberler

  • ISO 22301 hayırlı olsun…

    ISO 22301 hayırlı olsun…

    ISO 22301 hayırlı olsun…..Haberin Devamı
  • Düzenli Depolama Meslek Standardı

    Düzenli Depolama Meslek Standardı

    “Ulusal Yeterlilik” hazırlanmış olup; söz konusu yeterlilik, kalite ve kabul edilebilirlik açısından değerli görüş ve önerilerinize sunulmuştur...Haberin Devamı
  • AÇIK TEŞEKKÜR

    AÇIK TEŞEKKÜR

    04 Ağustos 2023 Cuma günü tesisimiz sınırları içerisinde yer alan depolama sahasında aşırı sıcaktan kaynaklı reaksiyon sonucu yangın meydana gelmiş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İZAYDAŞ Acil Durum Müdahale Ekipleri ve kardeş kurumlarla tam bir işbirliği içinde yangın kısa sürede kontrol altına alınmıştır...Haberin Devamı
  • 29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

    29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

    İZAYDAŞ’ın katkılarıyla Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ, IFAT Eurasia Fuarında ziyaretçilerini ağırlayacak.

    İZAYDAŞ, IFAT Eurasia Fuarında ziyaretçilerini ağırlayacak.

    İZAYDAŞ, IFAT Eurasia Fuarında ziyaretçilerini ağırlayacak. ..Haberin Devamı