İZAYDAŞ, Enerji Verimliliği Sempozyumunda



Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu KSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üyesi olduğumuz iki kurum, Kocaeli Sanayi Odası ve Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED)  işbirliği ile “Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma TÜRKOTED Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, firmaların yetkilileri ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Sempozyum öncesinde TÜRKOTED yetkilileri İZAYDAŞ’a gelerek çalışmalarımız ve gerçekleştirilecek projeler hakkında İZAYDAŞ Genel Müdürümüz Muhammet Saraç tarafından bilgilendirildiler. Enerji yatırımlarını yerinde gören heyet sonrasında gerçekleşecek toplantı için Kocaeli Sanayi Odası tesislerine geçtiler.

Sempozyumun açılışını yapan KSO Genel Sekreteri Memet B. Turabi konuşmasının ilk bölümünde Kocaeli ve Kocaeli sanayisi hakkındaki verileri katılımcılarla paylaştı. Turabi; konuşmasında “Enerji tüketimi sıralamasında ilimiz İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü sıradadır. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin sekizinci küçük ili olduğu düşünüldüğünde bu rakam oldukça dikkat çekicidir. Hepinizin bildiği gibi, ülkemizin ekonomi ile ilgili en önemli sorunlardan biri cari açıktır. Cari açığı oluşturan en büyük kalem de enerji ithalatıdır.” dedi.

Turabi; “Enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin, artan enerji talebini karşılayabilmek amacıyla yenilenebilir kaynaklardan azami ölçüde faydalanmak ve enerji verimliliğini artırmak konusunda yapacağımız hamleler öne çıkmaktadır.” diye ilave etti.

Moderatörlüğünü İZAYDAŞ Genel Müdürümüz ve KSO Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Saraç’ın yaptığı sempozyumda dört konuşmacı sunumları ile yer aldı.

TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın; “Üretimde Enerji Verimliliğinde Kojenerasyonun Önemi”, TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Özdemir; “Kojen-Trijen Sistemlerinin Genel Tanıtımı”, Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özalp; “Endüstriyel Kojenerasyon” ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Arıcan; “Bölgesel Isıtma için Kojenerasyon-Dünyadan ve Ülkemizden Örnekler” ile ilgili sunumlarını yaparak katılımcılarla bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Ayrıca Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na da Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. 


Haber Resimleri



           



Diğer Haberler

  • Masmavi körfez için temizişyapıyoruz

    Masmavi körfez için temizişyapıyoruz

    İZAYDAŞ, İzmit Körfezi’nden bir yılda 380 ton çöp topladı..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ, 2019 yılını masaya yatırdı

    İZAYDAŞ, 2019 yılını masaya yatırdı

    İZAYDAŞ, bir yıllık performansını bütün yöneticileriyle birlikte değerlendirdi. Üç ayrı oturumda bir araya gelen İZAYDAŞ yöneticileri, Genel Müdür Yardımcılarının sunumuyla bir yıllık çalışmaları ve hedeflerini paylaştı. ..Haberin Devamı
  • Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü

    Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü

    Mesleki Yeterlilik Kurumu ile şirketimiz arasında 12.04.2019 tarihinde “Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Bahsi geçen protokol kapsamında kurumumuz tarafından 6 adet taslak Ulusal Yeterlilik hazırlanmış olup, söz konusu yeterlilikler kalite ve kabul edilebilirlik açısından değerli görüş ve önerilerinize sunulmuştur...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ’ta TİS görüşmeleri başladı

    İZAYDAŞ’ta TİS görüşmeleri başladı

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Yerel-Sen, TES- İŞ ve İZAYDAŞ’ın üst düzeyde temsil edildiği ilk toplantıda toplam 16 idari madde imza altına alındı. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ 2020’ye hazır

    İZAYDAŞ 2020’ye hazır

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, yılsonu değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Programda konuşan Genel Müdür Muhammet Saraç, “2020 yılı bizim için sağlam durma yılı olacak. Bu yıl gerçekçi bir iyimserlik ile tedbirli olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi...Haberin Devamı