İZAYDAŞ Olağan Genel Kurulu yapıldı
İZAYDAŞ 2011 yılı Olağan Mali Genel Kurulu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZAYDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu nun ve tüm hissedarların katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirildi.
Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Ayrıca toplantıya İZAYDAŞ hissedarları eksiksiz olarak katıldılar.
Olağan Genel Kurul toplantısı 2011 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporu ve gündem maddelerinin sıra ile görüşülmesiyle başladı. Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç 2011 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ile İZAYDAŞın 2012 projeleri, çalışmaları, yatırımları ve hedefleri ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
İZAYDAŞ tarihinde ilk kez kar dağıtımı yapıyor
2011 yılı Olağan Mali Genel Kurulda ilk kez kar dağıtımı ile ilgili karar alındı. İZAYDAŞ tarihinde bir ilk olacak kar dağıtımı konusunda 2011 yılı karından ortaklara kar paylaştırılması kararı alındı.
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise İZAYDAŞın 2011 yılında rekor atık gelişi ve bertarafı ile ilgili başarılı çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve 2012 yılında da aynı performansla, başarılı çalışmalara ve projelere imza atacaklarından emin olduğunu söyledi.
Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İZAYDAŞ son yıllarda yapılan yatırımların meyvesini almaya da devam ediyor. Son yıllarda yapılan yenileme çalışmaları ve yatırımlar ile İZAYDAŞ yakılan atık miktarı, atıklardan üretilen enerji gibi kalemlerde rekor rakamlara ulaştı. İZAYDAŞ 2011 yılında toplam 61 milyon TL ciro yaparken 10 milyon TL kar etti ve devlete 2 milyon TL vergi ödedi. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, 2011 yılında tüm rakamlarda rekor kırdıklarını, bu gelişmenin 2012 yılında da sürdüreceklerini kaydetti.
2011DE 20 MİLYON 733 BİN KWH ELEKTRİK ÜRETİLDİ
İZAYDAŞ kuruluşundan 2011 yılı sonuna kadar 261 bin 841 ton tehlikeli atık kabul edildi. Kabul edilen atıklardan 147 milyon 342 bin 800 kWh elektrik enerjisi üretildi. Üretilen enerjinin 57 milyon 324 bin kWhlık kısmını ulusal sisteme verildi kalanı ise tesiste tüketildi. Sadece 2011 yılında 29 bin 900 ton atık yakılarak bertaraf edildi. 2011 yılında üretilen elektriğin ise 20 milyon 733 bin kWh oldu.
GÜNDE 1500 TON EVSEL ATIK BERTARAF EDİLİYOR
Evsel düzenli depolama alanlarında bin 500 ton/gün evsel atık depolandı. Kocaeli bölgesindeki evlerden kaynaklanan evsel atıklar ile sanayiden kaynaklı depolanabilir nitelikteki tehlikeli ve evsel atıklar depolanarak bertaraf edildi. 02.05.2012
Haber Resimleri





Diğer Haberler
-
İZAYDAŞ, bir yıllık performansını masaya yatırdı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, bir yıllık performansını bütün yöneticileriyle birlikte değerlendirdi. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, MÜSİAD Şube Yönetimini ağırladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, MÜSİAD Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. Şube Başkanı Celal Ayvaz, sivil toplum örgütlerini her fırsatta tesislerinde ağırlamaya önem veren İZAYDAŞ’a Genel Müdür Muhammet Saraç’ın şahsında teşekkür ettiklerini belirtti...Haberin Devamı -
Hatay heyeti İZAYDAŞ’ta
Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli heyet İZAYDAŞ’a konuk oldu. Heyet, İZAYDAŞ’ın atık yönetimindeki uygulamaları detaylı bir biçimde inceledi...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ ailesi yeni yılı coşku ile karşıladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, yılsonu kapanış ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Güçlü bir aile tablosunun oluştuğu programda, konuşması merakla beklenen Genel Müdür Muhammet Saraç, “2018 yılı bizim için daha ümit verici bir yıl olabilir” dedi ve taşeron çalışanların şirket kadrosuna alınması sürecini başlattıklarını müjdeledi...Haberin Devamı -
TAYÇED sektörün geleceği için çalışıyor
Atık yönetimi sektörünü tanıtmak ve temsil etmek misyonuyla birçok başarılı çalışmalara imza atan TAYÇED’in (Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği) teknik komite üyeleri TAYÇED 2020 Çalıştayı’nda bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç toplantının açılışında yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşuna hangi ihtiyaçların neden olduğunu anlatarak dernek çatısı altında yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti...Haberin Devamı