İZAYDAŞ İLAÇ VE KOZMETİK SEKTÖRÜYLE BULUŞTU




Türkiye atık bertaraf sektörünün lideri olan İZAYDAŞ müşterileriyle her fırsatta buluşup atık yönetimine ilişkin konuları paylaşmaya ve sektör temsilcilerini buluşturmaya devam ediyor.

Ülkemizin ilk ve atık alım miktar ve çeşitliliği bakımından en büyük kapasiteli bertaraf tesisi olan İZAYDAŞ, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da,  büyük çoğunluğu İstanbulda bulunan üretim ve ithalat yapan ilaç, kozmetik firmaları ve ecza depoları ile İstanbul Grand Cevahir Otelde düzenlenen bir toplantı ile bir araya geldi.

İmha sürecinde yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı
Ana gündem maddesi, ilaç ve kozmetik sektörü atıklarının resmi imha süreçlerinde yaşanan fiili ve bürokratik süreçlerden kaynaklanan sıkıntıların tespit edilmesi ve çözümüne yönelik önerilerin ilgili bakanlık temsilcileri nezdinde ortaya konulması olan toplantıda katılımcılar üç saat boyunca görüş alışverişinde bulundular.

120 Sektör firması toplantıya katıldı
Oturum başkanlığını İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oğul Aramanın yaptığı toplantıya, Maliye, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS),  Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Türkiye İlaç Sanayi Derneği (TİSD) başta olmak üzere 120 civarında sektör firmalarının temsilcisi katılım gösterdi.

Saraçın sunumu ilgiyle izlendi
Toplantı öncesi düzenlenen kokteylin ardından toplantıya geçildi. Toplantı başlangıcında İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet SARAÇın açılış konuşması ve devamında İZAYDAŞ ve atık yönetimi ile ilgili gelinen son noktayı ortaya koyan sunum büyük ilgiyle izlendi. Sektör temsilcileri adına söz alan Pfizer İlaç firması Çevre Müdürü Can PEKER ise konuşmasında, böyle bir toplantıyı düzenleyen İZAYDAŞa müteşekkir olduklarını belirtti. Konuşması esnasında ayrıca sektördeki resmi imha süreçleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri görüşüldü.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oğul ARAMANın yönettiği, Maliye, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet SARAÇ ve Pazarlama Müdürü Ayfer NEFESOĞLU nun da hazır bulunduğu panele, özellikle resmi imha süreçlerinde noter uygulamasından kaynaklanan sıkıntılar damgasını vurdu. Küçük bir Çalıştay havasında geçen toplantıdan elde edilen veriler, gündemde olan Vergi Usul Kanunundaki değişikliklere yansıtılması amacıyla katılımcılardan oluşan bir komisyon tarafından rapor haline getirilip, ilgili mercilere görüş olarak sunulacaktır.


Haber Resimleri



                             



Diğer Haberler

  • İZAYDAŞ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI AĞIRLADI

    İZAYDAŞ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI AĞIRLADI

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, Kamu Hastaneleri Birliği ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yetkililerini ağırladı. ..Haberin Devamı
  • SANTEK´13 FUARINDA İZAYDAŞ RÜZGÂRI

    SANTEK´13 FUARINDA İZAYDAŞ RÜZGÂRI

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, Kocaeli Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nda (SANTEK´13) sanayicilerle buluştu. ..Haberin Devamı
  • ZEKİ AYGÜN İZAYDAŞ´I İNCELEDİ

    ZEKİ AYGÜN İZAYDAŞ´I İNCELEDİ

    AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İZAYDAŞ´ı ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Milletvekili Aygün, İZAYDAŞ´ın sadece çöp depolama alanı değil, aynı zamanda enerji üreten bir kurum olduğuna dikkat çekti...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ ARAÇ İHALESİNİ TAMAMLADI

    İZAYDAŞ ARAÇ İHALESİNİ TAMAMLADI

    İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü, binek araç kiralama hizmeti için ihale gerçekleştirdi. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ AKADEMİ 14. MEZUNLARINI VERDİ

    İZAYDAŞ AKADEMİ 14. MEZUNLARINI VERDİ

    Sektöre yeni adım atacak olan üniversitelilerle tecrübe ve birikimlerini paylaşan İZAYDAŞ, eğitim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. ..Haberin Devamı