İZAYDAŞ İLAÇ VE KOZMETİK SEKTÖRÜYLE BULUŞTU




Türkiye atık bertaraf sektörünün lideri olan İZAYDAŞ müşterileriyle her fırsatta buluşup atık yönetimine ilişkin konuları paylaşmaya ve sektör temsilcilerini buluşturmaya devam ediyor.

Ülkemizin ilk ve atık alım miktar ve çeşitliliği bakımından en büyük kapasiteli bertaraf tesisi olan İZAYDAŞ, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da,  büyük çoğunluğu İstanbulda bulunan üretim ve ithalat yapan ilaç, kozmetik firmaları ve ecza depoları ile İstanbul Grand Cevahir Otelde düzenlenen bir toplantı ile bir araya geldi.

İmha sürecinde yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı
Ana gündem maddesi, ilaç ve kozmetik sektörü atıklarının resmi imha süreçlerinde yaşanan fiili ve bürokratik süreçlerden kaynaklanan sıkıntıların tespit edilmesi ve çözümüne yönelik önerilerin ilgili bakanlık temsilcileri nezdinde ortaya konulması olan toplantıda katılımcılar üç saat boyunca görüş alışverişinde bulundular.

120 Sektör firması toplantıya katıldı
Oturum başkanlığını İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oğul Aramanın yaptığı toplantıya, Maliye, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS),  Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Türkiye İlaç Sanayi Derneği (TİSD) başta olmak üzere 120 civarında sektör firmalarının temsilcisi katılım gösterdi.

Saraçın sunumu ilgiyle izlendi
Toplantı öncesi düzenlenen kokteylin ardından toplantıya geçildi. Toplantı başlangıcında İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet SARAÇın açılış konuşması ve devamında İZAYDAŞ ve atık yönetimi ile ilgili gelinen son noktayı ortaya koyan sunum büyük ilgiyle izlendi. Sektör temsilcileri adına söz alan Pfizer İlaç firması Çevre Müdürü Can PEKER ise konuşmasında, böyle bir toplantıyı düzenleyen İZAYDAŞa müteşekkir olduklarını belirtti. Konuşması esnasında ayrıca sektördeki resmi imha süreçleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri görüşüldü.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oğul ARAMANın yönettiği, Maliye, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet SARAÇ ve Pazarlama Müdürü Ayfer NEFESOĞLU nun da hazır bulunduğu panele, özellikle resmi imha süreçlerinde noter uygulamasından kaynaklanan sıkıntılar damgasını vurdu. Küçük bir Çalıştay havasında geçen toplantıdan elde edilen veriler, gündemde olan Vergi Usul Kanunundaki değişikliklere yansıtılması amacıyla katılımcılardan oluşan bir komisyon tarafından rapor haline getirilip, ilgili mercilere görüş olarak sunulacaktır.


Haber Resimleri



                             



Diğer Haberler

  • Masmavi körfez için temizişyapıyoruz

    Masmavi körfez için temizişyapıyoruz

    İZAYDAŞ, İzmit Körfezi’nden bir yılda 380 ton çöp topladı..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ, 2019 yılını masaya yatırdı

    İZAYDAŞ, 2019 yılını masaya yatırdı

    İZAYDAŞ, bir yıllık performansını bütün yöneticileriyle birlikte değerlendirdi. Üç ayrı oturumda bir araya gelen İZAYDAŞ yöneticileri, Genel Müdür Yardımcılarının sunumuyla bir yıllık çalışmaları ve hedeflerini paylaştı. ..Haberin Devamı
  • Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü

    Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü

    Mesleki Yeterlilik Kurumu ile şirketimiz arasında 12.04.2019 tarihinde “Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Bahsi geçen protokol kapsamında kurumumuz tarafından 6 adet taslak Ulusal Yeterlilik hazırlanmış olup, söz konusu yeterlilikler kalite ve kabul edilebilirlik açısından değerli görüş ve önerilerinize sunulmuştur...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ’ta TİS görüşmeleri başladı

    İZAYDAŞ’ta TİS görüşmeleri başladı

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Yerel-Sen, TES- İŞ ve İZAYDAŞ’ın üst düzeyde temsil edildiği ilk toplantıda toplam 16 idari madde imza altına alındı. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ 2020’ye hazır

    İZAYDAŞ 2020’ye hazır

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, yılsonu değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Programda konuşan Genel Müdür Muhammet Saraç, “2020 yılı bizim için sağlam durma yılı olacak. Bu yıl gerçekçi bir iyimserlik ile tedbirli olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi...Haberin Devamı