İZAYDAŞ SOMALİYE ATIK YÖNETİMİ DESTEĞİ VERİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Türkiyeden geniş bir katılımla gerçekleştirdiği Somali ziyaretinin ardından kurulan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın başkanlığındaki Somali Yardımları Koordinasyon Kurulu, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ‘nın organizasyonu ile Somalinin başkenti Mogadişuya teknik inceleme ziyaretinde bulunulmasını kararlaştırmıştı.
Bu karar doğrultusunda ülkemizin ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile konusunda uzman sivil ve özel sektör temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı bir heyet 12 Eylül 2011 tarihinde Somalinin başkenti Mogadişuyu ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun talimatı ile İZAYDAŞ İşletme Müdürü Aksel Cesur, Mogadişunun çevre sorunları ve atıklarının yönetimi ile ilgili olarak, yerinde teknik inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere söz konusu heyetle beraber Somaliye ziyarette bulundular.
Ziyaretin ardından açıklama yapan İZAYDAŞ İşletme Müdürü Aksel Cesur Somali seyahati ile ilgili izlenimlerini şöyle dile getirdi. Cesur; “Öncelikle Somalinin başkenti Mogadişuda durum basında izlediklerimizden çok daha kötüdür. Başbakanımızın ziyareti ve Türkiyeden sağlanan yardımların yerine ulaştırılmasından halk son derece memnun. Yardımlarla, yaşama dair ümitleri her geçen gün artmaktadır. Ayrıca alt yapı ve çevre sorunları büyük sorun teşkil etmektedir. Kent genelinde atık yönetimi yok. Tüm atıklar birbirine karışmış ve her yere dağılmış haldeler. Özellikle Hint Okyanusu kıyısı sahilleri atık deposu haline gelmiş durumdadır” dedi.
Ziyaret amacı çerçevesinde, Mogadişu kenti için atık yönetimi planı oluşturup, öncelikle, mevcut atıkların bertarafı için bölgesel bir çalışma yapılacağını dile getiren Cesur, devamında da atık yönetimi ve bertarafının sürekliliğini sağlayacak sistemleri projelendireceklerini söyledi.
Haber Resimleri




Diğer Haberler
-
MÜŞTERİ DENETİMİNDEN İZAYDAŞA TAM NOT
İZAYDAŞ, 2. Taraf Müşteri denetimleri kapsamında Corning Kablo ve Sistemleri Ltd. Şti. adına anlaşmalı oldukları uluslararası bağımsız denetçi kuruluşu CHWMEG tarafından 2011 yılı Kasım ayında denetlendi. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ DANİMARKADA EURİTS GENEL KURULUNA KATILDI
Avrupa Atık Yakma Birliği (EURİTS) Genel Kurulu Kommunekemi a/s firmasının ev sahipliğinde Danimarkanın Nyborg kasabasında yapıldı. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇEVRE FUARI IFAT ENTSORGA 2012DE
7-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanyanın Münih kentinde düzenlenen IFAT ENTSORGA 2012 Fuarı dünyanın en büyük su, atık su, arıtma sistemleri, geri dönüşüm ve çevre fuarı olarak nitelendirilmektedir. ..Haberin Devamı -
ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI (IEA) İZAYDAŞI GEZDİ
TÜBİTAK Enerji Enstitüsü ev sahipliğinde Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Bioenergy ExCo 69 grubu tesislerimizi ziyaret etti. ..Haberin Devamı -
ATIK YÖNETİMİ SEKTÖRÜ FİRMALARI BİRLİK OLMA YOLUNDA
Atık yönetimi sektörü kuruluşlarından İZAYDAŞ, İSTAÇ, PETKİM, RECYDİA, MSG ENERJİ, KİPLASMA, EXİTCOM ve ANEL DOĞA firmalarının katılımı ile İstanbul Malta Köşkünde atık birliği oluşturma yolunda büyük bir adım atıldı. Bu kapsamda bu firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımı ile danışma ve tanışma toplantısı düzenlendi. ..Haberin Devamı