İZAYDAŞ SOMALİYE ATIK YÖNETİMİ DESTEĞİ VERİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Türkiyeden geniş bir katılımla gerçekleştirdiği Somali ziyaretinin ardından kurulan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın başkanlığındaki Somali Yardımları Koordinasyon Kurulu, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ‘nın organizasyonu ile Somalinin başkenti Mogadişuya teknik inceleme ziyaretinde bulunulmasını kararlaştırmıştı.
Bu karar doğrultusunda ülkemizin ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile konusunda uzman sivil ve özel sektör temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı bir heyet 12 Eylül 2011 tarihinde Somalinin başkenti Mogadişuyu ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun talimatı ile İZAYDAŞ İşletme Müdürü Aksel Cesur, Mogadişunun çevre sorunları ve atıklarının yönetimi ile ilgili olarak, yerinde teknik inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere söz konusu heyetle beraber Somaliye ziyarette bulundular.
Ziyaretin ardından açıklama yapan İZAYDAŞ İşletme Müdürü Aksel Cesur Somali seyahati ile ilgili izlenimlerini şöyle dile getirdi. Cesur; “Öncelikle Somalinin başkenti Mogadişuda durum basında izlediklerimizden çok daha kötüdür. Başbakanımızın ziyareti ve Türkiyeden sağlanan yardımların yerine ulaştırılmasından halk son derece memnun. Yardımlarla, yaşama dair ümitleri her geçen gün artmaktadır. Ayrıca alt yapı ve çevre sorunları büyük sorun teşkil etmektedir. Kent genelinde atık yönetimi yok. Tüm atıklar birbirine karışmış ve her yere dağılmış haldeler. Özellikle Hint Okyanusu kıyısı sahilleri atık deposu haline gelmiş durumdadır” dedi.
Ziyaret amacı çerçevesinde, Mogadişu kenti için atık yönetimi planı oluşturup, öncelikle, mevcut atıkların bertarafı için bölgesel bir çalışma yapılacağını dile getiren Cesur, devamında da atık yönetimi ve bertarafının sürekliliğini sağlayacak sistemleri projelendireceklerini söyledi.
Haber Resimleri




Diğer Haberler
-
İZAYDAŞ STANDINDA BULUŞALIM
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından 2-5 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek SANTEK 2017 - 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın değerli destekleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde sanayi ve teknoloji sektörünün buluşma noktası olmaya hazırlanıyor...Haberin Devamı -
TÜRKTAY’ın sonuçları İZAYDAŞ’ta değerlendirildi
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, Ankara’da gerçekleştirilen TÜRKTAY Paneli’nin değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaptı...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, 8. TÜRKTAY’ın lokomotifi oldu
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, bu yıl sekizinci kez düzenlenen TÜRKTAY Paneli’nin adeta lokomotifi oldu. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ’tan 20 yıllık çalışanlarına vefa gecesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, şirkette 20. yılını doldurmuş çalışanları için özel bir gece düzenledi. ..Haberin Devamı