KOCAELİ KÜLTÜR SANAT VE EĞLENCE FUARI AÇILDI



Bu yıl 45. si düzenlenen Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Fuarı   Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Fuar Müdürü Fevzi Utaş, Sanayi ve Ticaret Odaları Yönetim Kurulu Başkanları, çok sayıda sivil Toplum kuruluşu temsilcileri ve İlimiz Bürokratlarının katılımı ile düzenlen bir törenle açıldı.
İZAYDAŞ Genel Müdürümüz Muhammet Saraçta açılış töreninde hazır bulundu.

Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Fuarı nın açılışını yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün,  İnşallah önümüzdeki dönem Kocaeli de yeni otel yatırımlarıyla hem turizm potansiyelini geliştirecek, hem de fuarcılık konusunda atılabilecek adımları daha fazla atmış olacağız  dedi.
Kocaeli Fuar alanında düzenlenen törende konuşan Bakan Ergün, Kocaeli de 45 yıldır gerçekleştirilen fuar organizasyonunun  sanayi fuarı  olarak başladığını, daha sonra sanayi ve ticaretin yanına kültür, sanat etkinlikleri ile eğlencenin katıldığını söyledi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, fuarların sürdürülebilir olmasının önemine dikkati çekerek, Kocaeli Fuarının 45. kez kapısını açmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Kamuoyunda  Kocaeli eşittir sanayi  diye bir algı var. Artık bunun böyle olmadığını göstermek durumundayız   diyen Topaca, şunları kaydetti:

  Kocaeli sadece  sanayi  demek değildir. Yarım yüz yıldır Kocaeli sanayisi, sanayileşmesi, üretimiyle gündeme geliyor. Bununla gurur duyuyoruz, ancak bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Refah artışı açısından sanayi ve ticaretin desteklenmesi şarttır. Bunun mutlaka kültürel faaliyetler, sosyal etkinliklerle uluslararası alanda markalaşmayı sağlayacak bazı faaliyetlerle desteklenmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. 
Topaca, fuarların kentin tanıtımı, sosyal, kültürel ve tarihi öneminin anlatılması açısından ciddi bir fırsat olduğunu, Valilik olarak fuar ve benzeri organizasyonları destekleyip, gelişmesine katkıda bulunmayı arzuladıklarını sözlerine ekledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı nın yanı sıra bu yıl 6 ncısı düzenlenen Yöresel Kültürler Fuarı ve 1. Toplu Taşıma Araçları Fuarı nın açılışının gerçekleştiğini anımsattı.
Yöresel Kültürler Fuarı na 53 hemşehri derneğinin katıldığını ifade eden Karaosmanoğlu, derneklerin Güneş Sahnesi nin etrafında hazırlanan stantlarda 6 gün süresince yörelerinin kültürel tanıtımını yapacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Ergün ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı ve Yöresel Kültürler Fuarı ile Toplu Taşıma Araçları Fuarı ve Sivil Toplum Merkezi nin açılışını gerçekleştirdi.

Genel Müdürümüz Muhammet Saraç açılış sonrası Yöresel Kültürler Fuarı kapsamında stand açan dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ait çadırları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
Çok sayıda firmanın katılım sağlayıp stand açtığı Fuar alanında İZAYDAŞ adına Kocaeli Büyükşehir Beldiyesi İştirakleri ile birlikte bir stand açtık.        
                             
27 Mayıs-4 Eylül tarihleri arasında açık olan Kültür Sanat ve Eğlence fuarına bu yıl yaklaşık 1 Milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor.


Haber Resimleri



        



Diğer Haberler

  • ATAFEN ÖĞRENCİLERİ İZAYDAŞTA

    ATAFEN ÖĞRENCİLERİ İZAYDAŞTA

    Özel Atafen Anadolu Lisesi 9. sınıfta eğitim gören 53 öğrenci çevre bilincini arttırmak ve geliştirmek amaçlı olarak tesisimizi ziyaret ettiler...Haberin Devamı
  • BAKANLIK YETKİLİLERİ BİYOGAZ TESİSİNİ İNCELEDİ

    BAKANLIK YETKİLİLERİ BİYOGAZ TESİSİNİ İNCELEDİ

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri beraberinde bulunan yabancı konuklar ile birlikte bünyemizde bulunan Biyogaz Tesisini incelemek üzere ziyarette bulundular...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ ATIK ÜRETİCİLERİYLE GOSBDA BULUŞTU

    İZAYDAŞ ATIK ÜRETİCİLERİYLE GOSBDA BULUŞTU

    Ülkemizin ilk ve atık alım miktar ve çeşitliliği bakımından en büyük bertaraf tesisi olan İZAYDAŞ, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Merkezinde (GOSB) Kocaeli ve çevre illerde üretim yapan firmalar ile, Kocaeli ve genelde ülkemizde atık yönetiminde gelinen noktayı değerlendirmek ve atık üreticileriyle işbirliği potansiyelini arttırmak amacıyla bir toplantı organize etti...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞA STAJYER AKINI

    İZAYDAŞA STAJYER AKINI

    Türkiyenin lider öncü ve ilk atık bertaraf tesisi olan İZAYDAŞ yeni öğretim yılında 57 stajyer kabulü gerçekleştirdi. Birçok lise öğrencisinin başvuru yaptığı kurumumuza toplamda 57 başvuru kabul edildi. Kış dönemi stajı için on dört farklı meslek grubuna imkân sağlandı...Haberin Devamı
  • İTFAİYECİLER TESİSLERİMİZİ GEZDİ

    İTFAİYECİLER TESİSLERİMİZİ GEZDİ

    Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen “İtfaiyecinin Eğitimi” kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü (KOBİTEM) organizasyonu ile 30 kişilik bir ekip tesisimizi ve çalışmalarımızı yerinde görmek üzere ziyarette bulundular. ..Haberin Devamı