İZAYDAŞ ENERJİ GERİ KAZANIMINI BELGELENDİRDİ
İZAYDAŞ Yakma Tesisimizde 1997 yılından bu yana tehlikeli atıkları yakarak bertaraf edip, oluşan ısı enerjisini elektrik enerjisi üretimi için kullanmaktayız.
Yakma kapasitemizin arttırılması ile beraber elektrik enerjisi üretim miktarımız da artmıştır.Yakma işleminde beslediğimiz atıkların ısıl yüklerinin % 25 ‘ten fazlası elektrik enerjisine dönüşmektedir. Ürettiğimiz elektrik enerjisinin yaklaşık yarısın izaydaş tesislerinde tüketilmek, kalan miktarı da ulusal şebekeye satılmaktadır.
Atık üreticilerinin tesisimize göndermiş oldukları atıkları D10 (bertaraf) kodu ile bertaraf ediyorduk. Yakma sonucu elde etmiş olduğumuz enerjiyi belgelendiremiyorduk.
Çevre ve Orman Bakanlığına yapmış olduğumuz başvurumuzun değerlendirilmesi sonucu , yakarak bertaraf işletme lisansımıza R1 Enerji Geri Kazanımı kodunu ekleyerek uygulamamızı tescillemiştir.
İZAYDAŞ olarak prosesimizde yapmış olduğumuz Enerji Geri Kazanımını belgelendirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.
Haber Resimleri



Diğer Haberler
-
İZAYCAN Karbon Kahramanı oldu
İZAYDAŞ’ın da desteklediği 5. İstanbul Karbon Zirvesi’nde, 26 kuruluş Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından Düşük Karbon Kahramanı olarak ödüllendirildi. ..Haberin Devamı -
23 NİSAN’DA İZAYCAN’A SEVGİ SELİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli’nde de büyük heyecanla kutlandı...Haberin Devamı -
TİS görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
İZAYDAŞ ile TES- İŞ Sendikası arasında 2018-2019 yıllarını kapsayacak toplu iş sözleşmesinin imzaları atıldı. ..Haberin Devamı -
-
Yeni Deniz Süpürgeleri göreve başladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, İzmit Körfezi’nde gemi atık alımı faaliyetlerini yürütürken körfezin korunması ve temizliği için dört adet yeni deniz yüzeyi temizleme teknesi, çevre kontrol botu ve çevre denetim ve kontrol uçağı ile çalışmalarını hızlandırdı...Haberin Devamı