İZAYDAŞ DİLOVASINDAKİ ATIKLARI TEMİZLEDİ
Kocaelinin Dilovası ilçesi Çerkeşli Mevkiinde bulunan atıklar geçtiğimiz günlerde kamuoyu gündemini uzun bir süre meşgul etmişti. Yerel ve ulusal basınında ilgi odağı haline gelen atıklar Türkiyenin lider, öncü ve ilk lisanslı atık yakma tesisi olan İZAYDAŞ tarafından bertaraf edilmek üzere kaldırıldı.
2010 yılının son aylarında bölgeye döküldüğü resmi kurumlar tarafından belirtilen ve atıklardan alınan numunelerde yapılan analizler neticesinde söz konusu atıkların “tehlikeli atık” kapsamında olduğu belirlenmiştir.
Dilovası ilçesi Çerkeşli Mevkiinde bulunan taşocağına atılan 905.240 kg atık, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İZAYDAŞın birlikte yürüttüğü çalışma ile bulunduğu yerden kaldırılarak bertaraf edilmek üzere atık kabul kriterleri çerçevesinde İZAYDAŞ tesislerine getirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun çevre duyarlılığı noktasında hassas davranması ve atıkların bulunduğu yerden bir an önce kaldırılması kararı ile harekete geçen İZAYDAŞ çalışmalarını başlatmıştı. Olumsuz hava şartlarına rağmen konusunda uzman ekibin titiz ve profesyonel çalışmaları ile toplam 66 kamyon tehlikeli atık bir hafta süren operasyonla kaldırılmış, söz konusu taşocağı sahası atıklardan tamamen temizlenmiş durumdadır.
Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Dileğimiz, benzer olayların tekrar yaşanmaması ve atık üreticilerinin atıklarını yasal yollardan bertaraf ettirmesidir. Çevre kirliliği konusunda hassas olduklarını belirten Karaosmanoğlu “İZAYDAŞ kapasitesini %50 oranında arttırmıştır. Artan kapasitesi ile kamu sorumluluğu içinde atık alım işlemlerini yeterli kapasitesi ile aksamaksızın devam ettirmektedir” dedi.
Haber Resimleri








Diğer Haberler
-
İZAYDAŞ, Düşük Karbon Kahramanı oldu
Karbon salımı konusunda cimri davranan şirketler, III. İstanbul Karbon Zirvesi’nde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından “Düşük Karbon Kahramanı” olarak ödüllendirildi. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ yılın ilk çeyreğinde 1715 ziyaretçi ağırladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, bir yandan atık bertarafı ve enerji üretimi faaliyetleri, diğer yandan çevreci bir neslin yetişmesine katkı sunan çalışmalarıyla takdir topluyor...Haberin Devamı -
-
İZAYDAŞ’a 5 yılda 50 binden fazla fidan
İZAYDAŞ’ta beş yıl önce başlayan ağaç dikim seferberliği hedefine ulaştı. Yılın ilk üç ayında yapılan son çalışmada İZAYDAŞ’ta dikilen 13 bin kök fidan ile birlikte bugüne kadar 51 Bin 203 adet ağaç ve türevi dikilmiş oldu...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ’ın emekçi kadınları yemekte bir araya geldi
İZAYDAŞ’ın kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen programda bir araya geldi. ..Haberin Devamı