GEMİ VE LİMAN İŞLETMECİLERİ İLE BULUŞTUK



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesinin Görev Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı 3. bölümünün 7. maddesi (i) bendine belirtilen ‘”Deniz araçlarının atıklarını toplamak, toplatmak, arıtmak ve bununla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak” hükmüne istinaden, İZAYDAŞ ile yapmış olduğu 28.12.2006 tarihli protokol ile bu görevi İZAYDAŞa devretmiştir.

Yetki devri ile birlikte çalışmalara başlayan ve halen kısmi olarak atık alım faaliyetlerini sürdüren İZAYDAŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan; Liman, Tersane, Balıkçı barınakları ve Yat limanlarını kullanan deniz araçlarının normal faaliyetleri sonucu ortaya çıkan Marpol  73/78  kapsamındaki Kimyasallar, Sintine, Slaç, Atık Yağ, Çöp ve Pis Su atıkların tek elden yönetilmesi için  gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamıştır.

Söz konusu çalışmanın nasıl yürütüleceği,  konunun tarafları olan, Çevre ve Orman Bakanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Liman Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra Liman, Gemi Acentesi, Tersane, Balıkçı Barınakları ve yat limanı temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grupla  Leyla Atakan Kültür Merkezinde düzenlediğimiz  toplantıda bir araya geldik.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında organize ettiğimiz oluşuma Genel Müdürümüz Muhammet Saraç başta olmak üzere Genel Müdür Yardımcılarımız, bazı birim müdürlerimiz ile orta düzey yöneticilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Saraç katılımlarından dolayı konuklarımıza teşekkür etti ve azami gayret içerisinde sorunları çözmek, hizmet kalitesini arttırmak ve kolaylıklar sağlamak maksadı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Daha sonra Pazarlama Şefimiz Ali Doğan kapsamlı bir sunum yaparak yeni düzenlemeler ve yönetmelik hakkında konuklarımızı bilgilendirdi.
Sunum sonrası oluşturulan Soru-Cevap kısmında ise söz alan konuklarımız karşılaştıkları sorunları öneri ve talepleri ile birlikte bire bir iletme fırsatı buldular.

Toplantı sonunda birlikte hatıra fotoğrafı çektiren grup amacına ulaştığı gözlemlenen bir ifade ve memnuniyet içerisinde yetkililerimize teşekkür ederek ayrıldılar.


Haber Resimleri



                 



Diğer Haberler

  • KOCAELI YÜKSEKÖĞRENİM DERNEĞI YÖNETİMİ İZAYDAŞTA

    KOCAELI YÜKSEKÖĞRENİM DERNEĞI YÖNETİMİ İZAYDAŞTA

    İlimizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneğinin (KYÖD) yeni göreve başlayan Başkanı Haşmet BELEN ve KYÖD Sağlık, Çevre Komisyonu üyelerinin bulunduğu heyet Genel Müdürümüz Muhammet SARAÇı ziyaret etti...Haberin Devamı
  • MİNİK BİLİM İNSANLARI İZAYDAŞTA

    MİNİK BİLİM İNSANLARI İZAYDAŞTA

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Teknoloji Kulübünde gerçekleşen çalışmalarda çocuklar bilimin keyifli tarafını anneleriyle birlikte çıkarmanın mutluluğunu yaşıyorlar...Haberin Devamı
  • KSO ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

    KSO ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

    Kocaeli Sanayi Odasının çevre bilincinin gelişmesine, çevrenin korunmasına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla 1995 yılında başlattığı Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni geçtiğimiz günlerde 18inci kez gerçekleştirildi. ..Haberin Devamı
  • TÜRKOTED YÖNETİMİ İZAYDAŞ TA

    TÜRKOTED YÖNETİMİ İZAYDAŞ TA

    Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Derneği yönetimi tarafından düzenlenen aylık Yönetim Kurulu Toplantısı İZAYDAŞ ev sahipliğinde yapıldı. Yönetim kurulunu oluşturan firma ve yetkililerini Dernek Başkanı Özkan Ağış İZAYDAŞ Genel Müdürlük toplantı salonumuzda ağırladı. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ 2012 YILININ İLK YARISINDA 2400 ZİYARETÇİ AĞIRLADI

    İZAYDAŞ 2012 YILININ İLK YARISINDA 2400 ZİYARETÇİ AĞIRLADI

    Yaptığı yeni yatırımlar, hayata geçirdiği projeler ve özellikle 2011 yılında kar oranı, gelen atık ve yakılan atık miktarlarında kırdığı rekorlar ile emin adımlarla yoluna devam eden Türkiyenin lider atık bertaraf tesisi İZAYDAŞ, sanayicilerin olduğu kadar eğitim çağında ki çocukların ve gençlerin de gözdesi durumuna geldi...Haberin Devamı