GEMİ VE LİMAN İŞLETMECİLERİ İLE BULUŞTUK



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesinin Görev Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı 3. bölümünün 7. maddesi (i) bendine belirtilen ‘”Deniz araçlarının atıklarını toplamak, toplatmak, arıtmak ve bununla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak” hükmüne istinaden, İZAYDAŞ ile yapmış olduğu 28.12.2006 tarihli protokol ile bu görevi İZAYDAŞa devretmiştir.

Yetki devri ile birlikte çalışmalara başlayan ve halen kısmi olarak atık alım faaliyetlerini sürdüren İZAYDAŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan; Liman, Tersane, Balıkçı barınakları ve Yat limanlarını kullanan deniz araçlarının normal faaliyetleri sonucu ortaya çıkan Marpol  73/78  kapsamındaki Kimyasallar, Sintine, Slaç, Atık Yağ, Çöp ve Pis Su atıkların tek elden yönetilmesi için  gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamıştır.

Söz konusu çalışmanın nasıl yürütüleceği,  konunun tarafları olan, Çevre ve Orman Bakanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Liman Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra Liman, Gemi Acentesi, Tersane, Balıkçı Barınakları ve yat limanı temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grupla  Leyla Atakan Kültür Merkezinde düzenlediğimiz  toplantıda bir araya geldik.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında organize ettiğimiz oluşuma Genel Müdürümüz Muhammet Saraç başta olmak üzere Genel Müdür Yardımcılarımız, bazı birim müdürlerimiz ile orta düzey yöneticilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Saraç katılımlarından dolayı konuklarımıza teşekkür etti ve azami gayret içerisinde sorunları çözmek, hizmet kalitesini arttırmak ve kolaylıklar sağlamak maksadı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Daha sonra Pazarlama Şefimiz Ali Doğan kapsamlı bir sunum yaparak yeni düzenlemeler ve yönetmelik hakkında konuklarımızı bilgilendirdi.
Sunum sonrası oluşturulan Soru-Cevap kısmında ise söz alan konuklarımız karşılaştıkları sorunları öneri ve talepleri ile birlikte bire bir iletme fırsatı buldular.

Toplantı sonunda birlikte hatıra fotoğrafı çektiren grup amacına ulaştığı gözlemlenen bir ifade ve memnuniyet içerisinde yetkililerimize teşekkür ederek ayrıldılar.


Haber Resimleri



                 



Diğer Haberler

  • Deniz atıklarına yeni atık kabul tesisi

    Deniz atıklarına yeni atık kabul tesisi

    Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, Derince Limanı’nda yeni deniz atıkları kabul tesisi projesini hayata geçiriyor. Türkiye’deki sayılı tesislerden biri olacak tesisin Ağustos ayı sonunda hizmete açılması planlanıyor...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ, Körfez'den rekor atık topladı

    İZAYDAŞ, Körfez'den rekor atık topladı

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZAYDAŞ, Haziran ayı içerisinde İzmit Körfezi'nden toplam 128 metreküp atık topladı...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ araç filosuna yeni kamyonlar

    İZAYDAŞ araç filosuna yeni kamyonlar

    Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, hizmet kalitesini arttırmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Yeni beş adet kamyonu filosuna katan İZAYDAŞ, 11 adet lisanslı atık taşıma aracı ile hizmet vermeye devam ediyor...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ’a yeni genel müdür yardımcısı

    İZAYDAŞ’a yeni genel müdür yardımcısı

    Genel Müdür Yardımcısı pozisyonundan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Seka Park AŞ’ye Genel Müdür olması sebebiyle ayrılan Bayram Karakuş’un yerine Mevlüt Gökçe getirildi...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ ile TES-İŞ arasında toplu sözleşme imzalandı

    İZAYDAŞ ile TES-İŞ arasında toplu sözleşme imzalandı

    İZAYDAŞ ve TES-İş arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonlanmasının ardından imzalandı. ..Haberin Devamı