SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ…



Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete uğurlayışımızın 82. yıldönümünde saygı ve rahmetle yâd ettik…

İZAYDAŞ’TA ANMA TÖRENİ

Atatürk’ün ölüm yıldönümü münasebetiyle İZAYDAŞ yöneticileri anma programında bir araya geldi. Genel Müdür Muhammet Saraç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu coğrafyası ve yer altı zenginliklerimizle ilgili düşünceleri ile atılan adımlar hakkında örnekler vererek ülkemizin refahı ve geleceği için çok çalışmamız gerektiğini kaydetti.

SARAÇ, ATATÜRK’ÜN MADENCİLİĞE BAKIŞINI ANLATTI

Genel Müdür Saraç “Kendisini 82 yıl önce bugün ebediyete uğurladık. Daha önceki yıllarda Atatürk’ü anma programında sanayi kuruluşları ile ilgili bakış açısını dile getirmiştim. Bugün ise sizinle madenlerle ilgili o dönemde atılan adımları paylaşmak istiyorum. Onun bakışını 1 Mart 1922 tarihli şu sözü ile anlamak mümkündür: “Topraklarımızın altında henüz işletilmeyen, kullanılmaz halde duran madenlerimizi işleterek milletimizin yararına sunmak hedefimizdir. Bu hususta faaliyet gösterecek sermaye sahiplerine hükümetimizce her türlü kolaylık gösterilecektir...”

Saraç ayrıca, “Atatürk’ün en çok sevdiğim sözlerinden biri de, bir prensip gibi olan şu sözüdür: “Beni övme sözlerini bırakınız, gelecek için ne yapacağız, onu söyleyiniz. Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır” dedi.

“CUMHURİYET EN ÖNEMLİ EMANET”

Saraç konuşmasının sonunda, “Bize bırakılan en önemli emanet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni 100. yılına ve daha ileriye götürmek için her birimiz tek tek üzerimize düşeni yapmak durumundayız” diye konuştu. Anma programı sirenler eşliğinde gerçekleşen saygı duruşu ile sona erdi.

10.11.2020


Haber Resimleri



           



Diğer Haberler

  • İZAYDAŞ´IN TECRÜBESİ AFGANİSTAN´A ÖRNEK OLACAK

    İZAYDAŞ´IN TECRÜBESİ AFGANİSTAN´A ÖRNEK OLACAK

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) işbirliği ile eğitim için ilimize gelen Kabil 16. Bölge Belediye Başkanı GulamSahkhi ve beraberindeki 17 kişilik Afgan heyet, sürdürülebilir atık yönetimi konusunda İZAYDAŞ´ta bilgi aldı...Haberin Devamı
  • VALİ YARDIMCISI SARI´DAN İZAYDAŞ´A ZİYARET

    VALİ YARDIMCISI SARI´DAN İZAYDAŞ´A ZİYARET

    Sapanca Kaymakamlığından Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine atanan Osman Sarı İZAYDAŞ´ı ziyaret etti. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ´TA DÜŞ BAHÇESİ

    İZAYDAŞ´TA DÜŞ BAHÇESİ

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZAYDAŞ, Düş Bahçesi İlkokulu öğrencilerini ağırladı. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ´TA OFF- ROAD RÜZGÂRI

    İZAYDAŞ´TA OFF- ROAD RÜZGÂRI

    Çevre dostu İZAYDAŞ, İzmit Off-Road Grubu İZOFF´u ağırladı. Doğa sporu tutkunlarının bir araya geldiği İZOFF Kulübü Başkanı Mustafa Özdağ, ..Haberin Devamı
  • CUMHURİYET COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞADIK

    CUMHURİYET COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞADIK

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetimizin 90. Yılı münasebetiyle 4 kilometre mesafeli Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi...Haberin Devamı