İZAYDAŞ’tan ÇMO kongresine destek
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Çevre Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi ODTÜ’de gerçekleştirildi. Organizasyon sponsorları arasında yer alan İZAYDAŞ’ın da stant açarak desteklediği kongrede, çevre sorunlarına akademik sunumlarla çözüm arandı.
ÇEVRE SORUNLARI TARTIŞILDI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kongre Merkezi'nde üç gün süren kongrede, küresel iklim değişikliği, hava kirliliği gibi çevre sorunları masaya yatırıldı. Kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Mehmet Emin Birpınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Kınacı, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, ODTÜ Rektör Yardımcısı Meliha Altunışık ile Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu'nun yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve özel sektör temsilcileri katıldı.
KAMU - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı MüsteşarıMustafa Öztürk, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerdeki çevre mühendisliği bölümlerinin önemini dile getirdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Kınacı ise çevreyle ilgili sorunlar ve diğer ülke problemlerinde kamu ve üniversitelerin iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini vurguladı. TMMOB Başkanı Emin Koramaz, ODTÜ Rektör Yardımcısı Meliha Altunışık ve Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu ise yaptıkları konuşmada kongrenin, çevre sorunlarının çözümü ve çevre bilincinin artırılmasına katkıda bulunacağına inandıklarını dile getirdi.
İZAYDAŞ’A TEŞEKKÜR
Programın sonunda emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Türkiye’de atık yönetiminde lider kuruluş İZAYDAŞ’ın da teşekkür belgesi aldığı kongre boyunca açılan stantta, katılımcılara tanıtıcı ve bilgilendirici kitapçıklar ve hediye çanta dağıtıldı. Çevreci çocuk karakteri İzaycan maskotu ise programa renk kattı.
Haber Resimleri






Diğer Haberler
-
-
Düzenli Depolama Meslek Standardı
“Ulusal Yeterlilik” hazırlanmış olup; söz konusu yeterlilik, kalite ve kabul edilebilirlik açısından değerli görüş ve önerilerinize sunulmuştur...Haberin Devamı -
AÇIK TEŞEKKÜR
04 Ağustos 2023 Cuma günü tesisimiz sınırları içerisinde yer alan depolama sahasında aşırı sıcaktan kaynaklı reaksiyon sonucu yangın meydana gelmiş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İZAYDAŞ Acil Durum Müdahale Ekipleri ve kardeş kurumlarla tam bir işbirliği içinde yangın kısa sürede kontrol altına alınmıştır...Haberin Devamı -
29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu
İZAYDAŞ’ın katkılarıyla Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, IFAT Eurasia Fuarında ziyaretçilerini ağırlayacak.
İZAYDAŞ, IFAT Eurasia Fuarında ziyaretçilerini ağırlayacak. ..Haberin Devamı