İZAYDAŞ’ta büyük bakım tamam



Her yıl düzenli olarak bakımdan geçirilen ve belli bölümleri modernize edilen İZAYDAŞ tesisleri, en kapsamlı bakımlarından birini daha başarıyla tamamladı. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, 23 gün süren büyük bakım çalışmalarına katkı sağlayan mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

OG HÜCRELERİ YENİLENDİ

15 Ağustos Cumartesi itibariyle başlayıp 23 gün süren İZAYDAŞ tesislerindeki en önemli bakım çalışmalarını orta gerilim ünitesindeki hücrelerin değiştirilmesi işleri oluşturdu. 36 kW orta gerilim hücreleri, yeni vakumlu hücreler ile yenilenirken, tesiste bulunan trafoların, kesici ve hücrelerin elektriksel bakımları tamamlandı. Yedek özel sıvı atık besleme sistemi ve toz atık besleme sistemi yapılırken döner fırın rulman değişimleri ve ayarları, cüruf konveyör bakımları da bu kapsamda gerçekleştirilmiş oldu.

TÜM MEKANİK VE ELEKTRİKSEL BAKIMLAR

Büyük bakımda ayrıca, eskimiş olan alçak gerilim kesicileri yenileriyle değiştirildi. Tesisteki basınçlı kap ve ünitelerin basınç testleri yapılırken katı atık besleme konveyörü ve kreyn ünitelerinin mekanik ve elektriksel bakımları gerçekleştirildi. Gaz temizleme ünitesinde de polyester hatların tamiratları yapıldı.

“BAKIM VE MODERNİZASYON İÇİN HARCIYORUZ”

Bakım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, her üretim tesisinde olduğu gibi İZAYDAŞ’ın da teknik bakımlarını düzenli olarak yaptırdığını belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz planlı bakım kapsamlı oldu. Tesisimiz açısından son derece önemli bir işi başarıyla ve zamanında tamamladık. Bakım ve modernizasyon çalışmaları için her yıl milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri



                             



Diğer Haberler

  • Kocaeli Sıfır Atık Festivali

    Kocaeli Sıfır Atık Festivali

    İZAYDAŞ, Kocaeli Sıfır Atık Festivali paydaşları arasında... ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ Laboratuvarı’na önemli görev

    İZAYDAŞ Laboratuvarı’na önemli görev

    Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Çevre Laboratuvarlarını uzaktan denetim sorumluluğu İZAYDAŞ Laboratuvarı’na verildi. ..Haberin Devamı
  • Planlı büyük bakım başladı

    Planlı büyük bakım başladı

    İZAYDAŞ Yakma tesisinde planlı büyük bakım başladı...Haberin Devamı
  • ATY Tesisi inşaatı ihalesi tamamlandı

    ATY Tesisi inşaatı ihalesi tamamlandı

    Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, “ATY Tesisi İnşaat Yapım İşi” ihalesini tamamladı...Haberin Devamı
  • Vefat

    Vefat

    İZAYDAŞ eski çalışanlarımızdan (emekli) Ali Sait KESKİN’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz...Haberin Devamı