İZAYDAŞ’ın deniz hizmetlerine tam not
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB uzmanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı yetkilileri İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Toplantıda, İzmit körfezindeki gemi atıklarının yönetimi görüşüldü. İlimizdeki beş adet limanın da ziyaret edildiği programda, İZAYDAŞ’ın deniz hizmetleri yetkililerden tam not aldı.
TÜM GEMİ ATIKLARININ YÖNETİMİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Gemi Kaynaklı Atıkların Sebep Olduğu Deniz Kirliliğinin Önlenmesi için Kapasite Artırılmasına İlişkin IPA Teknik Yardım Projesi” kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Uzmanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı yetkilileri İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ın öncülük ettiği toplantıda, İZAYDAŞ tarafından gerçekleştirilen, Kocaeli’ndeki liman, tersane, balıkçı barınakları ve yolcu iskelesi gibi tüm kıyı tesislerine gelen gemilerden toplanan atıkların yönetimi görüşüldü. Katılımcılar, denize kıyısı olan 15 Büyükşehir Belediyesi’nden sadece İstanbul ve Kocaeli’nin tek elden yürütmüş olduğu bu faaliyetlerin Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini ve limanların söz konusu uygulamadan çok memnun olduğunu belirtti.
LİMANLARDAKİ HİZMET YERİNDE İNCELENDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AB uzmanları ve yerel katılımcılar, Kocaeli’nde yer alan beş adet limanı ziyaret etti. Ziyaret sırasında İZAYDAŞ tarafından yürütülen gemi atıkları toplama faaliyetleri de yerinde görüldü. Liman yetkilileri ise 2010 yılına kadar gemilerden atık alımı konusunda çok sıkıntı yaşadıklarını, bu yıldan sonra ise İZAYDAŞ’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına tüm limanlara atık alma gemileri ile tek elden hizmet vermeye başlamasının sorunları çözdüğünü ve Avrupa limanlarında verilen atık alım hizmeti ile eşdeğer hale geldiğini belirtti.
Bakanlık yetkilileri de, çalışılan projenin tamamlanması ile birlikte gemilerin atık verip vermediği online olarak ilgili bir çok kamu kurumu tarafından takip edilebileceğini ve denetimlerin daha kolay hale geleceğini kaydetti.
Haber Resimleri





Diğer Haberler
-
İZAYDAŞ STANDINDA BULUŞALIM
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından 2-5 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek SANTEK 2017 - 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın değerli destekleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde sanayi ve teknoloji sektörünün buluşma noktası olmaya hazırlanıyor...Haberin Devamı -
TÜRKTAY’ın sonuçları İZAYDAŞ’ta değerlendirildi
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, Ankara’da gerçekleştirilen TÜRKTAY Paneli’nin değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaptı...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, 8. TÜRKTAY’ın lokomotifi oldu
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, bu yıl sekizinci kez düzenlenen TÜRKTAY Paneli’nin adeta lokomotifi oldu. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ’tan 20 yıllık çalışanlarına vefa gecesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, şirkette 20. yılını doldurmuş çalışanları için özel bir gece düzenledi. ..Haberin Devamı