İZAYDAŞ’ın deniz hizmetlerine tam not
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB uzmanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı yetkilileri İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Toplantıda, İzmit körfezindeki gemi atıklarının yönetimi görüşüldü. İlimizdeki beş adet limanın da ziyaret edildiği programda, İZAYDAŞ’ın deniz hizmetleri yetkililerden tam not aldı.
TÜM GEMİ ATIKLARININ YÖNETİMİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Gemi Kaynaklı Atıkların Sebep Olduğu Deniz Kirliliğinin Önlenmesi için Kapasite Artırılmasına İlişkin IPA Teknik Yardım Projesi” kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Uzmanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı yetkilileri İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ın öncülük ettiği toplantıda, İZAYDAŞ tarafından gerçekleştirilen, Kocaeli’ndeki liman, tersane, balıkçı barınakları ve yolcu iskelesi gibi tüm kıyı tesislerine gelen gemilerden toplanan atıkların yönetimi görüşüldü. Katılımcılar, denize kıyısı olan 15 Büyükşehir Belediyesi’nden sadece İstanbul ve Kocaeli’nin tek elden yürütmüş olduğu bu faaliyetlerin Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini ve limanların söz konusu uygulamadan çok memnun olduğunu belirtti.
LİMANLARDAKİ HİZMET YERİNDE İNCELENDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AB uzmanları ve yerel katılımcılar, Kocaeli’nde yer alan beş adet limanı ziyaret etti. Ziyaret sırasında İZAYDAŞ tarafından yürütülen gemi atıkları toplama faaliyetleri de yerinde görüldü. Liman yetkilileri ise 2010 yılına kadar gemilerden atık alımı konusunda çok sıkıntı yaşadıklarını, bu yıldan sonra ise İZAYDAŞ’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına tüm limanlara atık alma gemileri ile tek elden hizmet vermeye başlamasının sorunları çözdüğünü ve Avrupa limanlarında verilen atık alım hizmeti ile eşdeğer hale geldiğini belirtti.
Bakanlık yetkilileri de, çalışılan projenin tamamlanması ile birlikte gemilerin atık verip vermediği online olarak ilgili bir çok kamu kurumu tarafından takip edilebileceğini ve denetimlerin daha kolay hale geleceğini kaydetti.
Haber Resimleri





Diğer Haberler
-
BAŞTOPÇU DİLOVASI ATIK DEPOLAMA SAHASINI GEZDİ
Kocaeli Milletvekilimiz Muzaffer Baştopçu beraberinde Dilovası Belediye Başkanımız Cemil Yaman ve bazı yöneticiler ile birlikte İZAYDAŞın işlettiği Dilovası Düzenli Evsel Katı Atık Depolama Sahasını ziyaret etti...Haberin Devamı -
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ SEKAPARKTA KUTLANDI
Atık ve Geri Dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma etkinlik alanında stand açtı...Haberin Devamı -
İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALKAVUR İZAYDAŞI ZİYARET ETTİ
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur Genel Müdürümüz Muhammet Saraça ..Haberin Devamı -
KOCAELİ KÜLTÜR SANAT VE EĞLENCE FUARI AÇILDI
Bu yıl 45. si düzenlenen Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Fuarı Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Fuar Müdürü Fevzi Utaş, Sanayi ve Ticaret Odaları Yönetim Kurulu Başkanları, çok sayıda sivil Toplum kuruluşu temsilcileri ve İlimiz Bürokratlarının katılımı ile düzenlen bir törenle açıldı...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, BURSA TÜYAPDA ATIK ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU
Türkiyenin ilk ve hala en büyük kapasiteli atık bertaraf tesisi olan İZAYDAŞ olarak, artan kapasitemiz ve atık üreticilerinin lehine uygulamaya konulan yeniliklerimizle her fırsatta atık üreticileriyle buluşmaya gayret ediyoruz...Haberin Devamı