İZAYDAŞ, Enerji Verimliliği Sempozyumunda
Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu KSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Üyesi olduğumuz iki kurum, Kocaeli Sanayi Odası ve Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED) işbirliği ile “Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu” gerçekleştirildi.
Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma TÜRKOTED Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, firmaların yetkilileri ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Sempozyum öncesinde TÜRKOTED yetkilileri İZAYDAŞ’a gelerek çalışmalarımız ve gerçekleştirilecek projeler hakkında İZAYDAŞ Genel Müdürümüz Muhammet Saraç tarafından bilgilendirildiler. Enerji yatırımlarını yerinde gören heyet sonrasında gerçekleşecek toplantı için Kocaeli Sanayi Odası tesislerine geçtiler.
Sempozyumun açılışını yapan KSO Genel Sekreteri Memet B. Turabi konuşmasının ilk bölümünde Kocaeli ve Kocaeli sanayisi hakkındaki verileri katılımcılarla paylaştı. Turabi; konuşmasında “Enerji tüketimi sıralamasında ilimiz İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü sıradadır. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin sekizinci küçük ili olduğu düşünüldüğünde bu rakam oldukça dikkat çekicidir. Hepinizin bildiği gibi, ülkemizin ekonomi ile ilgili en önemli sorunlardan biri cari açıktır. Cari açığı oluşturan en büyük kalem de enerji ithalatıdır.” dedi.
Turabi; “Enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin, artan enerji talebini karşılayabilmek amacıyla yenilenebilir kaynaklardan azami ölçüde faydalanmak ve enerji verimliliğini artırmak konusunda yapacağımız hamleler öne çıkmaktadır.” diye ilave etti.
Moderatörlüğünü İZAYDAŞ Genel Müdürümüz ve KSO Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Saraç’ın yaptığı sempozyumda dört konuşmacı sunumları ile yer aldı.
TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın; “Üretimde Enerji Verimliliğinde Kojenerasyonun Önemi”, TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Özdemir; “Kojen-Trijen Sistemlerinin Genel Tanıtımı”, Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özalp; “Endüstriyel Kojenerasyon” ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Arıcan; “Bölgesel Isıtma için Kojenerasyon-Dünyadan ve Ülkemizden Örnekler” ile ilgili sunumlarını yaparak katılımcılarla bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.
Ayrıca Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na da Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliği yaptı.
Haber Resimleri





Diğer Haberler
-
“BİYODER Buluşmaları” İZAYDAŞ’ta gerçekleşti
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, önemli programlardan birine daha ev sahipliği yaptı. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ ile GTÜ işbirliği yapacak
Türkiye’nin atık yönetiminde lider kuruluşu İZAYDAŞ, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve beraberindeki akademisyen heyeti ağırladı...Haberin Devamı -
SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ…
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete uğurlayışımızın 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle yâd ettik…..Haberin Devamı -
Saraç, Vali Aksoy’u ziyaret etti
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, SANTEK 2017 fuarında yerini aldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, bu yıl kapılarını dördüncü kez açan SANTEK 2017 Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nda sanayicilerle buluştu. ..Haberin Devamı