İZAYDAŞ, Türktay´da başrolde
Atık yönetiminde Türkiyenin lider kuruluşu İZAYDAŞ, “2023e doğru atık yönetiminde yeni yaklaşımlar” başlığı altında kısa adı TÜRKTAY olan Türkiyede Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Panelinde başrolü üstlendi. İki gün süren panelde iki oturumun başkanlığını yapan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, atık yönetiminde kamu ve özel sektör temsilcilerinin, sektörün problemlerini karşılıklı tartışma ortamına koyma fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.
ÜÇ OTURUMDA İZAYDAŞ İMZASI
İZAYDAŞ, AGED, IFAT Eurasia, İSFALT, LASDER, PAGÇEV, TAYÇED, TÜDAM, TÜKÇEV ve TÜMAKÜDER gibi etkin kurum ve kuruluşların desteklediği TÜRKTAY (Türkiyede Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi) paneli Ankara Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlendi. İZAYDAŞ Genel Müdürü ve TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, iki gün süren panelde “Evsel atıkların düzenli depolama dışında alternatif yöntemlerle yönetiminin sağlanması” ve “Ambalaj atıklarının yönetimi ve yeni model önerisi” başlıklı oturumların başkanlığını yaparken “Tehlikeli atıkların yönetimi” başlıklı oturumda ise İZAYDAŞ Proje Şefi Onur Uludağ, şirketin bu konudaki çalışmalarını detaylı bir sunum ile katılımcılarla paylaştı. Muhammet Saraçın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı TAYÇED (Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği) adına da Başkan Yardımcısı Dr. Oğuz Can, derneğin çalışmaları ve hedefleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Oğuz Can yaptığı sunumda, atık sektörünün geldiği nokta ve mevcut durum analizleri hakkında bilgilendirme yaptı.
SEKTÖRÜN AKTÖRLERİ BULUŞTU
Atık Yönetiminin tüm yönleriyle ele alındığı ve sonuçların bundan sonraki süreçte konuyla ilgili çalışmalara rehberlik etmesinin amaçlandığı panele, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Osman Kahveci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Varır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdürleri, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, çok sayıda akademisyen, STK temsilcisi ve sektörle ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.
“ÇEVRE İÇİN HİZMETE DEVAM”
İki gün süren TÜRKTAY panelinde oturumlardan önce bir konuşma yapan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Türkiyenin sanayileşmesinin 1950lerden itibaren hızlandığını ancak bu bilinçli ve özellikle çevre bakımından sürdürülebilir bir süreç olarak gerçekleşmediğini söyledi. Kahveci, “Bizim için çevreye saygı, inancımızın bir gereği olduğu kadar, varlığımızın ve gelecek nesillerimizin bekasının da ayrılmaz bir parçasıdır. Önümüzdeki yıllarda da inşallah aynı anlayışla çalışmayı, hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
“TARTIŞMA FIRSATINI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise TÜRKTAYda yaptığı konuşmada, Türkiyede endüstriyel tehlikeli atıkların bertarafı konusunda İZAYDAŞın maalesef hala tek tesis olduğunu belirtti. Bir yıl önce yaptığı sunum ve konuşmasının hala güncelliğini koruyor olmasına dikkat çeken Genel Müdür Muhammet Saraç, atık yönetiminde kamu ve özel sektör temsilcilerinin, sektörün problemlerini samimi bir biçimde karşılıklı tartışma ortamına koyma fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.
KAHVECİYE İZAYCAN KİTABI
Haber Resimleri
Diğer Haberler
-
İZAYDAŞ, çöpgazından elektrik üretimine Dilovası’nı da ekledi.
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, enerji üretimi yatırımlarında hız kesmiyor. ..Haberin Devamı -
Saygı ve rahmetle andık
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 77. yıldönümünde saygı ve rahmetle yad ettik…..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ VI. Türktay Paneli’nde yerini aldı
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, kısa adı TÜRKTAY olan Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Paneli’nde yer aldı. ..Haberin Devamı -
Enerjimiz HES ile yükseliyor
İZAYDAŞ, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yuvacık Barajı’ndan içme suyu arıtma tesisine giden sudan elektrik üretiyor...Haberin Devamı -
Milletvekili Aygün İZAYDAŞ Dilovası tesisini inceledi
Milletvekili Zeki Aygün İZAYDAŞ’ın Dilovası’ndaki tesisinde incelemelerde bulundu. Aygün, “Evsel atık düzenli depolama sahasında yapılan özverili çalışmaları, halkımıza daha iyi anlatabilmek için buradayız” dedi...Haberin Devamı