ÇÖP SIZINTI SUYUNA YENİ ARITMA TESİSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ,evsel atık depolama alanlarından çıkan çöp sızıntı suları için yeni bir arıtma tesisi inşa ediyor. Sonbaharda inşaatı tamamlanması hedeflenen tesis, yeni yılla birlikte tam kapasite çalışmaya başlayacak.
4 MİLYON TON ÇÖPÜN SUYU
Kocaelinin evsel çöplerinin depolandığı İzmit Solaklardaki depolama alanlarında, 4 milyon tonu aşkın evsel atık bulunuyor. Özellikle kış aylarında, yağmur ve kar yağışı ile birlikte çoğalan çöp sularının bertarafı da önemli bir sorun. Daha önce ön arıtma yapıldıktan sonra 42 Evlerdeki arıtma tesisinden geçirilen çöp suları, önümüzdeki yıldan itibaren İZAYDAŞta arıtılacak. Yapımı halen devam eden arıtma tesisi projesi ile çöp suları yol yıkamasında da kullanılabilecek kadar temiz hale gelecek. Ayrıca 42 Evlerdeki arıtma tesisine verilen yük de azaltılmış olacak.
ULTRA VE NANO FİLTRASYON
Çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin yapımında son teknolojik sistemlerden MBR (MebranBiyoReaktör) kullanılıyor. Bu sistemde çöp sızıntı suları ön fiziksel ayırma işleminden sonra biyolojik arıtmaya alınıyor. Ardından da ultra ve nanofiltrasyondan geçiriliyor. Böylelikle ortaya tamamen arıtılmış, İSU Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliğindeki limit değerlerin çok altında değerlere sahip su çıkıyor.Doğrudan dereye ya da denize deşarj edilebilecek nitelikteki bu su, arıtıldıktan sonra daha önce olduğu gibi 42 Evler Arıtma Tesisine iletilecek. Ancak limit değerleri çok düşük olduğu için 42 Evlerdekitesisi de yormayacak. Ayrıca elde edilecek arıtılmış su, yol yıkamasında da kullanılabilecek.
MALİYETİ 5.5 MİLYON TL
Yılbaşında çalışmaların başladığı çöp sızıntı suyu arıtma tesisinde beton havuzların inşaatı tamamlanmak üzere. İdari bina ile diğer detayların inşaatı ise sürüyor. Elektrik işleri ile teknik ekipmanın yerleştirileceği çalışmaların ardından deneme faaliyetlerine başlanacak. Ve önümüzdeki yıl başında tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.
Maliyeti 5.5 milyon TLye yaklaşan tesiste arıtma sonrası ise herhangi bir koku oluşmayacak.
ULUDAĞ: ÖNEMLİ BİR HİZMET
Haber Resimleri

Diğer Haberler
-
FİLİSTİN HEYETİNDEN İZAYDAŞ´A ZİYARET
Marmara Belediyeler Birliği´nin öncülüğünde ilimize konuk olan Filistin heyeti, İZAYDAŞ´ı ziyaret etti...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, 2026´YA KİLİTLENDİ
Gerçekleştirdiği yatırımlar ve projelerle geleceğe güvenle bakan sektörün lider kuruluşu İZAYDAŞ, 2013 yılı çalışmalarını Birim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı´nda yöneticileriyle masaya yatırdı. ..Haberin Devamı -
İŞTİRAKLER İZAYDAŞ´TA BULUŞTU
Geleneksel hale getirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin buluşması İZAYDAŞ´ta gerçekleştirildi. ..Haberin Devamı -
DESTEK HİZMETLERİNDE YENİ SÖZLEŞME
İZAYDAŞ´ta destek hizmetlerindeki 71 taşeron çalışanı ilgilendiren 13 aylık yeni sözleşme imzalandı. ..Haberin Devamı -
Yılmaz ve Demir´e duygu dolu uğurlama
Dilovası Deponi Alanları Sorumlusu M. Baki Zafer Yılmaz ve İdari İşler çalışanı Suna Demir emekli oldu. ..Haberin Devamı