ÇÖP SIZINTI SUYUNA YENİ ARITMA TESİSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ,evsel atık depolama alanlarından çıkan çöp sızıntı suları için yeni bir arıtma tesisi inşa ediyor. Sonbaharda inşaatı tamamlanması hedeflenen tesis, yeni yılla birlikte tam kapasite çalışmaya başlayacak.
4 MİLYON TON ÇÖPÜN SUYU
Kocaelinin evsel çöplerinin depolandığı İzmit Solaklardaki depolama alanlarında, 4 milyon tonu aşkın evsel atık bulunuyor. Özellikle kış aylarında, yağmur ve kar yağışı ile birlikte çoğalan çöp sularının bertarafı da önemli bir sorun. Daha önce ön arıtma yapıldıktan sonra 42 Evlerdeki arıtma tesisinden geçirilen çöp suları, önümüzdeki yıldan itibaren İZAYDAŞta arıtılacak. Yapımı halen devam eden arıtma tesisi projesi ile çöp suları yol yıkamasında da kullanılabilecek kadar temiz hale gelecek. Ayrıca 42 Evlerdeki arıtma tesisine verilen yük de azaltılmış olacak.
ULTRA VE NANO FİLTRASYON
Çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin yapımında son teknolojik sistemlerden MBR (MebranBiyoReaktör) kullanılıyor. Bu sistemde çöp sızıntı suları ön fiziksel ayırma işleminden sonra biyolojik arıtmaya alınıyor. Ardından da ultra ve nanofiltrasyondan geçiriliyor. Böylelikle ortaya tamamen arıtılmış, İSU Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliğindeki limit değerlerin çok altında değerlere sahip su çıkıyor.Doğrudan dereye ya da denize deşarj edilebilecek nitelikteki bu su, arıtıldıktan sonra daha önce olduğu gibi 42 Evler Arıtma Tesisine iletilecek. Ancak limit değerleri çok düşük olduğu için 42 Evlerdekitesisi de yormayacak. Ayrıca elde edilecek arıtılmış su, yol yıkamasında da kullanılabilecek.
MALİYETİ 5.5 MİLYON TL
Yılbaşında çalışmaların başladığı çöp sızıntı suyu arıtma tesisinde beton havuzların inşaatı tamamlanmak üzere. İdari bina ile diğer detayların inşaatı ise sürüyor. Elektrik işleri ile teknik ekipmanın yerleştirileceği çalışmaların ardından deneme faaliyetlerine başlanacak. Ve önümüzdeki yıl başında tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.
Maliyeti 5.5 milyon TLye yaklaşan tesiste arıtma sonrası ise herhangi bir koku oluşmayacak.
ULUDAĞ: ÖNEMLİ BİR HİZMET
Haber Resimleri

Diğer Haberler
-
İZAYDAŞ, yılın ilk yarısını değerlendirdi
İZAYDAŞ, 2019 yılının ilk altı aylık performansını bütün yöneticileriyle birlikte değerlendirdi. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ Karabük Üniversitesi’ni ağırladı
İZAYDAŞ, faaliyet alanlarını ve çalışma sistemini başta üniversiteli gençler olmak üzere toplumun her kesimi ile paylaşmaya devam ediyor. İZAYDAŞ bu kez Karabük Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerini ağırladı...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ’ta koku ile mücadele toplantısı
İZAYDAŞ, yaz aylarında yoğunlaşan koku ile mücadele kapsamında ilçe belediyeleri ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. ..Haberin Devamı -
Çevre Ödüllerinde İZAYDAŞ’a teşekkür
İZAYDAŞ’ın katkılarıyla Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 25. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ 20 yıllık çalışanlarını onurlandırdı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, şirkette 20. yılını doldurmuş çalışanları için özel bir tören düzenledi. ..Haberin Devamı