YUVAM´DAN DEPOLAMA ALANLARI TEFTİŞİ
Her gün evsel çöplerimizin oluşturduğu binlerce ton atığı kontrol altına alan İZAYDAŞ, bir süredir yürüttüğü depolama alanları bilgilendirme programı çerçevesinde komşularını ağırlamaya devam ediyor. Programa katılan Yuvam sakinleri, öğrendikleri bilgilerden hayli memnun kaldı.
CUMHURİYET VE AKARCA
Farklı günlerde gerçekleşen ziyaret programlarına, önce Yuvam Cumhuriyet, ardından Akarca Mahallesi sakinleri katıldı. Deponi Şefi Bilge Girginin yaptığı sunumla başlayan programda, İZAYDAŞın çalışma sistemi ve yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgi verildi, mahalle sakinlerinin sunum sırasında sorduğu sorular yanıtlandı.
Yuvam Akarca ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden oluşan grup, sunumun ardından evsel atıkların depolandığı alanlar, koku ile ilgili yürütülen çalışmalar, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisleri yerinde görme imkânı buldu. Grup ayrıca, koku bariyeri sistemi hakkında bilgi aldı, kokunun tehlikeli atıklardan gelmediğini öğrendi.
“TEREDDÜTLERİM KAYBOLDU”
Ziyareti değerlendiren Yuvam Akarca mahalle sakinlerinden Latife Malkoç, “Bu geziden çok memnun kaldık. Bizlere yer yer koku rahatsızlığı veren bölgedeki depolama alanlarının, 5-6 yıl sonra dolacak olmasına da çok sevindik. Bugüne kadar çok kötü şeyler duymuştuk. Bu söylentiler de burada karşılıksız çıktı. Keşke daha önce gelseydik” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Kenan Duman ise, çöplerin böyle medeni bir şekilde kontrol altına alınmasının önemli olduğunu belirterek, “Daha önce bir takım tereddütlerim vardı. Şimdi o tereddütler kayboldu” dedi.
“GELDİK VE ÖĞRENDİK”
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevgi Koyun, ziyaret sayesinde İZAYDAŞı artık daha detaylı tanıdıklarını belirterek, “Özellikle kokunun kaynağı, çöplerle ilgili hangi işlemlerin yapıldığını bu ziyaretle öğrenmiş olduk. Vatandaşımız bundan sonra koku ile ilgili anlamsız söylentilere itibar etmeyecek” şeklinde konuştu ve yetkililere teşekkür etti.
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, ziyaretin sonunda misafirlerle bir araya geldi. Burada düşüncelerini dile getiren Yuvam sakinleri, kötü düşünceleri geride bıraktıklarını ifade ederek, yapılan çalışmalar nedeniyle yetkililere teşekkür etti. 25.03.2013
Haber Resimleri
Diğer Haberler
-
Bayramlaşma
İZAYDAŞ Ailesi, geleneksel bayramlaşma programını gerçekleştirdi. Genel Müdür Vahit Balahorlu, "Ramazan Bayramının başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu...Haberin Devamı -
Sıcak bir mola
İZAYDAŞ'ta geleneksel sıcacık bir mola… İZAYDAŞ çalışanları, kar yağışı ile birlikte geleneksel hale gelen sucuk ekmek partisinde öğle yemeği için buluştu...Haberin Devamı -
Enerji Üretimimiz
2024 yılında ürettiğimiz toplam elektrik enerjisi 58.000 mWh/yıl oldu. Bu sayede yaklaşık 100 Bin nüfuslu bir şehrin evsel elektrik ihtiyacına karşılık üretim gerçekleştirmiş olduk...Haberin Devamı -
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Ziyareti
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde, Kocaeli hastaneleri çevre görevlilerinden oluşan heyeti tesisimizde ağırladık, faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirdik...Haberin Devamı -
Görev Devri
Genel Müdürümüz Vahit Balahorlu, 15 yıl boyunca Genel Müdür olarak şirketimizde hizmet veren Muhammet Saraç'tan görevi devraldı. Genel Müdürlük toplantı salonunda düzenlenen törende tüm İZAYDAŞ yöneticileri hazır bulundu. ..Haberin Devamı