ÇEVRE MÜHENDİSİ ADAYLARINDAN İZAYDAŞ´A ZİYARET



İZAYDAŞın tecrübe ve birikimleri üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından ilgi görmeye devam ediyor. İZAYDAŞı gezen Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri, atıklardan değer üreten İZAYDAŞın iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

 

ÖNCE SUNUM ARDINDAN TESİS TURU

Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerine ilk olarak İZAYDAŞ konferans salonunda bir sunum yapıldı. Sektör  Temsilcimiz  Osman Boz, şirketin işleyişi, hizmet verdiği alanlar ve çalışma sistemindeki detayları anlatırken, çevre mühendisliği öğrencilerinin sorularını da cevapladı. Sunumun ardından yapılan tesis turunda üniversiteliler, depolama alanları, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisi de yerinde gördü.

 

“ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK”

İZAYDAŞ ile tanışmanın, mesleki açıdan iyi bir deneyim olduğunu belirten Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Berrak Biçerer,  İZAYDAŞın, alanında çok önemli bir kuruluş olduğunu bildiklerini söyledi. İşletme konusunda çok önemli bilgilere sahip olduklarını ifade eden Biçerer, “Bu bilgiler ileride çok işimize yarayacak. İşletme konusunda önemli firmalardan bilgi almamız bizim açımızdan çok önemli” diye konuştu. 

 

“BURADA DEĞER ÜRETİLİYOR”

Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Yiğit Seçkin de, Türkiyede halk arasında çöp toplanması ile alakalı yanlış anlaşılma olduğunu kaydetti. Seçkin, çöplerin buraya toplanarak sadece çevrenin kirletildiği, bu yüzden şehir dışına kurulduğu düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, “Bizler bu konuda insanların bilinçlenmesini istiyoruz” dedi. Seçkin, “Burada depolanan çöplerden aynı zamanda elektrik enerjisi üretiliyor. Bu enerjiyi insanlar kullanıyor, tesis kendini bu çöplerle işletiyor. Son olarak işlevini yitirdikten sonra yeşil alanlara dönüştürülüyor. İnsanlar için bir değeri olmayan yediğimiz yiyeceklerin artıklarından bir değer üretiliyor. Hem dünya için hem de ülke ekonomisi için. Bu çok önemli bir şey” diye konuştu.

02 Ocak 2013


Haber Resimleri



              



Diğer Haberler

  • Duyuru

    Duyuru

    İZAYDAŞ ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında 17.09.2021 tarihinde “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ emekçi kadınlarına teşekkür

    İZAYDAŞ emekçi kadınlarına teşekkür

    İZAYDAŞ’ın kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen programda bir araya geldi. İzaycan toplantı salonunda gerçekleşen programda keyifli anlar yaşandı...Haberin Devamı
  • Müşteri memnuniyeti anketi sonuçlandı

    Müşteri memnuniyeti anketi sonuçlandı

    İZAYDAŞ müşteri memnuniyeti %86,7, kurumsal itibar puanı %95,6..Haberin Devamı
  • Türkiye'nin Atık Yönetimindeki Lider Kuruluşu İZAYDAŞ,

    Türkiye'nin Atık Yönetimindeki Lider Kuruluşu İZAYDAŞ,

    IFAT Eurasia 2021 Fuarı'nda ziyaretçileriyle buluştu. #temizişyapıyoruz..Haberin Devamı
  • VEFAT

    VEFAT

    Genel Müdürümüz Muhammet Saraç'ın babası Süleyman Saraç hakkın rahmetine kavuşmuştur. İZAYDAŞ Ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz...Haberin Devamı