ÇÖP GAZINDAN ENERJİ ÜNİVERSİTELİLERİ ŞAŞIRTTI.



Tecrübe ve birikimlerini özellikle üniversite öğrencileri ile paylaşmaya özen gösteren İZAYDAŞ, Kocaeli ve Uludağ Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Tesisi gezen üniversiteliler, alternatif enerji konusunda çöp gazından enerji üretiminin pek bilinmediğini, ülkemizde böyle tesislerin yaygınlaşması gerektiğine inandıklarını belirtti.

 

ÖNCE SUNUM SONRA TESİS TURU

Kocaeli ve Uludağ Üniversitesi öğrencileri, İZAYDAŞı gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Kocaeli Meslek Yüksek Okulu Kimya Bölümü ve Uludağ Üniversitesinin Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri farklı günlerde 45er kişilik gruplar halinde İZAYDAŞı ziyaret etti. Üniversiteli öğrencilere önce konferans salonunda bir sunum yapıldı. İZAYDAŞ Proje Şefi Onur Uludağ ve İZAYDAŞ Pazarlama birimi çalışanlarından Osman Boz, şirketin kuruluşundan bugüne işleyişi, hizmet verdiği alanlar ve çalışma sistemindeki detayları anlattı. Sunumun ardından yapılan tesis turunda üniversiteliler, depolama alanları, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisleri de yerinde görme fırsatı buldu.

 

“BANA ÇOK İLGİNÇ GELDİ”

İZAYDAŞın atık yönetimi konusundaki kapsamlı çalışmalarının yanında enerji üretimindeki faaliyetleri de görme fırsatı bulan çevre mühendisliği öğrencileri, yapılan işin önemine dikkat çekti. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Elif Nisa Çeper, daha önce İZAYDAŞı hiç tanımadığını belirterek, “Atık yönetimi konusunda artık çok şey biliyorum. Mesela atık konusunun Türkiyenin önemli bir sorunu olduğunu öğrendim. Ayrıca çöpten ve atıklardan enerji üretmek kadar güzel ve mantıklı bir şey yok” diye konuştu. Öğrencilerden Gökçe Şeker ise, “İZAYDAŞı görmek daha önce hiç aklıma gelmezdi. Çöplerden enerji üretilmesi bana çok ilginç geldi. Geleceğimiz için çok önemli bir tesis” dedi.

 

24 Aralık 2012


Haber Resimleri



                    



Diğer Haberler

  • STAJ BAŞVURULARI SONA ERDİ

    STAJ BAŞVURULARI SONA ERDİ

    2015 Yılı Yaz Dönemi Staj Başvuruları Sona Erdi...Haberin Devamı
  • TES-İŞ Genel Başkanı Şahin ve yönetimi İZAYDAŞ’ta

    TES-İŞ Genel Başkanı Şahin ve yönetimi İZAYDAŞ’ta

    Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilen 10’ncu Olağan Genel Kurul ile TES-İŞ Genel Başkanlığına seçilen Mustafa Şahin ve yönetimi İZAYDAŞ’ı ziyaret etti...Haberin Devamı
  • MARKA Yönetim Kuruluna İZAYDAŞ sunumu

    MARKA Yönetim Kuruluna İZAYDAŞ sunumu

    Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Nisan ayı olağan Yönetim Kurulu Toplantısını Bolu’da yapıldı. ..Haberin Devamı
  • İran Büyükelçisi Bikdeli İZAYDAŞ’ta

    İran Büyükelçisi Bikdeli İZAYDAŞ’ta

    İran Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli ve beraberindeki heyet İZAYDAŞ tesislerini ziyaret etti. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ,  Karbon Zirvesinde iz bıraktı

    İZAYDAŞ, Karbon Zirvesinde iz bıraktı

    Türkiye’nin atık yönetimindeki lider kuruluşu İZAYDAŞ, II. İstanbul Karbon Zirvesi’nde farklı sektörlerin lider firmaları ile bir araya geldi...Haberin Devamı