ATIK FİRMALARI DERNEĞİNDE SONA GELİNİYOR



Atık yönetimi sektörü firmalarının katılımı ile atık birliği oluşturma yolunda emin adımlar ile ilerleniyor. Bu kapsamda birlik oluşumuna katkı sağlayan firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımı ile danışma ve tanışma toplantısı düzenlenmiş ve ardından dernekleşme çalışmaları kapsamında İzmit ve İstanbulda yapılan çalışma toplantıları ile büyük adımlar atılmıştır.

Atık yönetimi sektörüne temsiliyet kazandırmak amacıyla İZAYDAŞ öncülüğünde 19 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Malta Köşkü toplantısı kararları çerçevesindeki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda dernekleşme faaliyetleri ile ilgili hazırlıkları yürütmekle sorumlu olan Atık Birliği Çalışma Komisyonu, 4 Mayıs 2012de İzmit Seka Park Otelde, 16 Mayıs 2012de İstanbul İSTAÇ Genel Müdürlüğünde kurucu firmaların temsilcilerinden oluşan bir ekip ile toplantılar yapmıştır. Söz konusu toplantılarda, birlik temsil heyetine sunulacak, özellikle tüzük üzerindeki takdire açık konular tespit edildi.

Çalışma Komisyonunun yaptığı çalışmalar daha önce kararlaştırıldığı üzere, 29 Mayıs 2012 tarihinde İzmit Seka Parkta, birlik temsil heyeti sözcüsü İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet SARAÇ tarafından Kurucular Kuruluna sunulmuştur.

Derneğin amacı maddesi aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.
 
Madde 2 - Dernek, iştigal konuları endüstriyel atıklar ve enerji üretimi amacıyla diğer atıkların yönetilmesi olan ve meri mevzuat çerçevesinde lisanslı olarak faaliyette bulunan Tüzel kişilerin, bir araya gelerek ülkemizde çevre duyarlılığını artırmak, iştigal konuları çerçevesinde atık yönetimi sektörünü geliştirmek, üyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmektir. Sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde, etkin atık yönetimi uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yapmak  amacı ile kurulmuştur.

Çalışma Komisyonu tarafından hukuki ve mali konularla ilgili olarak müşavir desteği alınarak tüzük son aşamaya getirilecek ve 11 Eylül 2012 tarihinde temsil heyetine sunulduktan sonra Dernekler Masasına  resmi kuruluş başvurusu yapılacaktır. Dernekleşme çalışmaları hakkında bilgi edinen birçok firmanın, daha kurulmadan derneğe katılım talepleri, atık sektörü adına doğru yolda olduğumuzu göstermekte, çalışmalarımıza şevk ve heyecan katmaktadır.

25.06.2012


Haber Resimleri



           



Diğer Haberler

  • ARAÇ VE HURDA MALZEME SATIŞI İHALESİ YAPILDI

    ARAÇ VE HURDA MALZEME SATIŞI İHALESİ YAPILDI

    İZAYDAŞ bünyesinde bulunan bir adet Toyota Corolla S/D 1.4 D 4D Eleg., bir adet Wolkswagen – Caravella 2.5 TDI, bir adet ISUZU NPR Otobüs, 85 Ton Demir Çelik Hurdası ve 5 Ton PVC Hurdası satış işi ihalesi yapıldı. ..Haberin Devamı
  • Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği Protokolü imzalandı

    Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği Protokolü imzalandı

    Kocaeli Üniversitesi ve İZAYDAŞ çevre konusunda da etkin bir çalışma için işbirliği protokolü imzaladılar..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞTA BAYANLAR ARASI BOWLİNG TURNUVASI YAPILDI

    İZAYDAŞTA BAYANLAR ARASI BOWLİNG TURNUVASI YAPILDI

    Kurumumuz bünyesinde çalışan otuz bayan arkadaşlarımızın katılımı ile 1. Bayanlar arası Bowling Turnuvamız 10 Nisan Salı günü Saat 18.00 - 21:00 saatleri arasında Yahya Kaptan Arasta Park AVM içerisinde bulunan Bowling Adasında gerçekleştirildi. ..Haberin Devamı
  • ÇÖP SUYU NAKLİ HİZMETİ TEMİNİ İŞİ İHALESİ YAPILDI

    ÇÖP SUYU NAKLİ HİZMETİ TEMİNİ İŞİ İHALESİ YAPILDI

    İZAYDAŞ Gebze, Dilovası, Kandıra, Karamürsel ve Körfez ilçelerinde bulunan evsel depolama ve aktarma istasyonlarında oluşan çöp sızıntı sularının Solaklar tesisine taşınması işi ihalesi İdari Bina Turuncu Toplantı salonunda gerçekleştirildi. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞTA İSG FORUM TİYATRO ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    İZAYDAŞTA İSG FORUM TİYATRO ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    İş Güvenliği çalışma ortamındaki çeşitli etmenler nedeniyle çalışanların karşılaştıkları sağlık sorunları, kazalanmalar ve mesleki tehlikelerin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan sistemli çalışmalar olarak tanımlanmaktadır...Haberin Devamı